ÇANAKKALE RUHUNU ÇOK İYİ ANLAMALIYIZ
Tarih: 9.08.2018| Okunma Sayısı: 1152

 

ÇANAKKALE RUHUNU ÇOK İYİ ANLAMALIYIZ

 

Çanakkale, büyük bir mücadelenin, yaşanan olaylar ve yaşamış insanlarla eşsiz bir dönüm noktasıdır. Milletimizi umutlandıran, bizlere büyük bir itibar kazandıran Çanakkale mücadelesinin en anlamlı günlerinden biri ise kara savaşlarında büyük zafer kazandığımız, 10 Ağustos'taki Anafartalar Zaferidir.  

Bu zafer, anlaşıldıkça, içindeki ruh çözüldükçe, ilhamımız bu zafere dayandırıldıkça yenilgi görmeyeceğimiz açıktır. Çünkü sayıca üstünlere, emperyalist bir sistemden beslenenlere karşı yoksul ama inanmış, birlik ve kardeşlik içinde muazzam bir dayanışmayla ve kelimelere sığdırılamayacak bir liderle çizilen tablo sadece bizim değil tüm dünyanın da hayranlığını kazandırmıştır.  

Ülkelerin, savaşanların, tarihin kaderinin Çanakkale’de değiştiği çok açıktır. Bu zafer, tüm dünyanın saygısını kazanan Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lideri ortaya çıkarmıştır. Bu sebeple bu zaferin yıldönümde, Çanakkale ruhunu çok iyi anlamalıyız. Bu ruhun zirvesi, 10 Ağustos Anafartalar Zaferi olmuştur.

Çanakkale ruhunu bize yaşatan, yolumuzu aydınlatan başta Anafartalar Kahramanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale kahramanlarını saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. 10 Ağustos Anafartalar zaferimiz kutlu olsun.

 

Av. Bülent Şarlan

            Çanakkale Barosu Başkanı

 

18.04.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.