ÇANAKKALE BARO BAŞKANI AV. BÜLENT ŞARLAN’IN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ NEDENİYLE YAYINLADIKLARI MESAJ
Tarih: 13.07.2018| Okunma Sayısı: 1159

 

“DEVLET OLMANIN ASLİ UNSURU, HUKUKA VE DEMOKRASİYE

SAHİP ÇIKMAKTIR”

 

15 Temmuz tarihinde FETÖ/PDY terör örgütünün darbe girişimi neticesinde yaşanan vahim olayların yıldönümündeyiz.

Cemaat, tarikat ve benzeri oluşumların devlet içinde fırsat verilmemesi gereken yapılar olduğunu uzun ve karanlık bir gece bize bir kez daha göstermiştir. Bundan sonra da devletten bu ve benzeri yapılanmalar temizlenerek; kurum, kuruluş, siyaset ayrımı gözetilmeksizin mücadeleye devam edilmelidir.

Benzer olayların tekrar yaşanmaması için Türkiye Cumhuriyeti Devletine sahip çıkmak, hukuka ve demokrasiye inanmak ve korumak gerekir. Hukuka sahip çıkmak, demokrasiyi egemen kılmak, liyakati üstün tutmak devlet olabilmenin asli unsurudur. Bizler avukatlar olarak her zaman Cumhuriyetimizin, demokrasimizin ve anayasada yer alan laik demokratik, sosyal hukuk devleti ile bölünmez bütünlüğümüzün daima yanındayız.  

 

"KAHRAMANLARIMIZI UNUTMAYACAĞIZ"

 

15 Temmuz 2016 da vatanımızı ve demokrasimizi koruma mücadelesinden milletimiz başarıyla çıkmıştır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milletimizin kurduğu Cumhuriyeti yıkmaya hiçbir gücün yetmeyeceği açıkça görülmüştür.

15 Temmuz’lar yaşamamak için hukuk devletini üstün tutmamız, yargıyı bağımsız ve tarafsız kılmamız, her kademede liyakati esas almamız gerektiğine inanıyoruz.

Vatanına, devletine, demokrasiye, bayrağına, milli egemenliğine ve milli birliğine sahip çıkarken, darbe girişiminde şehit olan kahramanlarımıza, 15 Temmuz'un yıldönümü vesilesiyle bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi saygıyla anıyoruz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutluyoruz.

 

Av. Bülent ŞARLAN

Çanakkale Baro Başkanı

25.04.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.